Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Strzelcach Krajeńskich? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Strzelcach Krajeńskich?
Gdzie na lody w Strzelcach Krajeńskich? badmanproduction
Dowiedz się, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Strzelcach Krajeńskich. Sezon letni bez wątpienia większości z nas kojarzy się z lodami. W gorący, słoneczny dzień mogą okazać się niezastąpionym sposobem na ochłodę. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Strzelcach Krajeńskich.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Strzelcach Krajeńskich

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Strzelcach Krajeńskich

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Strzelcach Krajeńskich? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Strzelcach Krajeńskich?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim w wielu miejscach możemy zobaczyć lodziarnie serwujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody produkuje się z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Istnieją jednak w Strzelcach Krajeńskich lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się pracę z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Czy wiesz, że...

Po raz pierwszy w starożytnych Chinach pisano o deserze z mleka, owoców i lodu. Lodami zajadali się także nieliczni mieszkańcy starożytnej Grecji i Rzymu. Z powodu konieczności transportu lodu z wysokich partii górskich były posiłkiem wykwintnym i unikatowym w formie dzisiejszego sorbetu.

W XVI wieku włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po umieszczeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym w naczyniu z lodem i solą zostanie on zamrożony i w ten sposób powstaną lody. Pierwsza lodziarnia o nazwie Cafe Procope pojawiła się we Francji w 1686 roku.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto ucierane z wiśniami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na strzelcekrajenskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto